maandag 22 januari 2007

Nieuws! (1)

Uit " De Echo" van vrijdag 19 januari 2007:

FEEST IN DE HOOFDSTAD!

Van onze kunstredactie

AMSTERDAM, maandag

Het Amsterdamse kunstenaars/vriendencollectief Souled Out & The Trouble Horns viert deze maand voor de verandering zélf een feestje. De soulformatie bestaat op de kop af twintig jaar. De band werd in januari 1987 door bassist Hans Brouwer bij elkaar gezocht en het bleek een gouden greep: het vrolijke achttal reist twintig jaar later nog steeds door stad en land. "En in de originele bezetting", voegt Brouwer enthousiast toe. "Nou ja, bijna dan. We missen alleen Bas (Bas Offerman, trombonist, red.), maar de grote leegte na zijn vertrek is inmiddels opgevuld door Niels, op zijn Dominator."

Souled Out & The Trouble Horns dankt zijn populariteit aan de aanstekelijke mix van gloedvolle soulmuziek met nogal scherpe accenten van de blaassectie én een even opzwepende als clowneske liveshow. Een carrière met alleen maar hoogtepunten kan deze maand worden gevierd, al staat bij alle bandleden nog helder in het geheugen gegrift hoe muzikale en zakelijke meningsverschillen bijna tot een split up leidden. Na ampel beraad werd tijdens een zenuwslopende vergadering alsnog de harmonie tussen de Trouble Horns en het afvallige Souled Out beklonken met een glas wodka.

"Teveel om op te noemen", zegt Brouwer over de hoogtepunten in die twee decennia. "En aan mij moet je het niet vragen, want ik ben alles vergeten", doet drummer Marcel Peereboom Voller ook al geen duit in het zakje. Een beetje Googelaar ziet de highlights echter voorbijkomen: de tour door Frankrijk, de concerten in Rusland, televisieregistraties, de commercial voor Red Band, en natuurlijk alle feesten en braderieën die de band met haar opzwepende show wist op te luisteren. Want je kunt één ding over deze jongens zeggen: ze zijn nergens te goed voor.

Maar nu is het dus tijd voor een eigen feestje. Plannen zijn er echter niet. "We spelen in maart in de gevangenis van Lelystad", zegt Brouwer ietwat somber. "Misschien kunnen we het dan vieren." De drummer heeft echter een beter idee, wat hem betreft.
"We gaan gewoon een lekker potje Bimboën..."

Geen opmerkingen: